skandalen på Lyckeskolan

Vi som går på Lyckeskolan går i en trång och högljudd skola.  Det är på grund av att halva skolan är avstängd för att den delen är möglig. Det har den varit i snart 3 år och snart borde det hända nåt, så vi slipper ha lektioner i trånga paviljonger med dåligluft.

Det är en liten yta att vistas på och det finns inte mycket att göra på rasterna. När inte den delen var avstängd kunde man sitta och plugga i korridorerna men det kan man inte längre. Nu är centralhallen och korridorerna dom enda ställena man kan vara på. Innan var vi mer utspridda. Vi är runt 400 elever på skolan som vistas på denna lilla yta.

Det skulle säkert kosta mycket pengar att renovera eller bygga upp en ny byggnad, men om vi nu gjort detta så hade vi nog presterat mycket bättre och det hade vart mer arbetsro. Det hade gett oss en bättre utbildning, och bättre jobb om man tittar på längre sikt. Om vi nu hade renoverat den delen så hade det blivit betydligt lugnare i korridorerna. Vi hade haft mer yta att vistas på och då hade vi haft roligare på rasterna och inte sprungit ner till Kinna varje rast, utan stannat på skolans område.

Jag tycker det är dåligt av kommunen att inte göra något åt detta. Det blir fler och fler som byter skola pågrund av detta problem. Jag tycker att det borde hända något snart.

En reaktion på “skandalen på Lyckeskolan

  1. Jag tycker att lyckeskolan inte alls ska renoveras. Jag tycker däremot att det är mysigt med en sådan trång miljö. Detta skulle också kosta välldigt mycket pengar. I korridorerna tycker jag inte alls att det är högljut som det står i texten. Det är en lung och härlig atmosfär. Att elever byter skola pågrund utav detta har jag aldrig varit med om, och att kommunenskulle göra något åt detta va det löjligaste jag hört dom har viktigare saker att ta han om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *