Pay it forward

Filmen kommer i kronologisk ordning, och desto längre man tittar desto mer förstår man. Filmen börjar med ett rån så det går inte att förstå handlingen från början eftersom det inte är en film med mycket brottslighet. Allt som händer i filmen är en viktig del av handlingen. Filmens början är bra, man får upp intresset och därför vill man titta längre, för ju mer man tittar desto mer förstår man.

Huvudpersonen i denna film är 12 åriga Trevor som går i 5:e klass. Han är en helt vanlig kille men lite ensam för att hans mamma jobbar mycket, och hans pappa har flyttat hemifrån.
Trevor är en kille som vill göra en bra sak för världen. Han får reda på en ide som kallas ” pay it forward” Detta får han reda på av sin lärare och det är att en människa ska göra en bra sak för 3 andra personer, och då kommer dessa tre göra något för 3 nya och på så sätt kommer alla få det bättre till slut.
Huvudpersonerna förändras inte under filmens gång speciellt mycket, Trevor är likadan i början som i slutet. När läraren inte vill vara tillsammans med Trevors mamma så ser Trevor till att ändra på detta med, eftersom Trevor vill ha en pappa som är snäll och inte slår mamman.

I denna film är det ingen stor skillnad mellan könsrollerna jämfört med i dagens samhälle. Den enda skillnaden jag kan se är att Trevors mamma är en väldigt stark kvinna. Hon försöker göra det bästa för familjen, men kan inte stå emot kärleken till sin gamla kille.

Denna film är en klassik dramafilm. Det märker man genom att konversationerna är väldigt viktiga och det är samtidigt mycket drama med i filmen, det är mycket problem liksom. Den stora konflikten är ”pappa problemet” som Trevor försöker lösa från början till slut. Han gör detta för han vill ha en pappa som är snäll mot både honom och hans mamma.

Alla filmtekniker används i denna film, men dom används vid olika perspektiv och detta gör man för att förstärka känslor hos tittarna. T.ex. när läraren och mamman bråkar så använder man extrema närbilder för att visa deras ansiktsuttryck, och på så sätt förstärks känslorna hos tittarna. Dom använder också grodperspektiv när Trevor blir slagen av ett gäng större killar och då filmar man underifrån för att dom ska se större ut. Som sagt många tekniker används, detta är en del i att filmen blir en så bra dramafilm.

Jag tycker själv att filmen var jättebra, man ville se mer och mer, för man vill få reda på vad som händer och då måste man se längre. Detta var andra gången jag såg denna film men jag skulle gärna kolla på den igen för jag tycker den är så bra. Det är en riktigt bra dramafilm som får med mycket intressanta scener och då blir också intresset större och filmen ger känslor på ett väldigt bra sätt.

Skådespelarna gjorde denna film otroligt bra och jag tycker verkligen inte att dom skulle kunna göra denna film på nåt annat sätt för att få den bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *