Insändare

Inga läxor

Det finns inga lagar och regler som gäller läxor. En del skolor har läxor och andra inte. Jag tycker att de viktigaste är att alla elever når de kunskapskrav som de ska i alla ämnen.

Jag tycker inte att man ska behöva ta med läxor hem efter en lång skoldag. Om man inte har hemläxor jobbar man bättre i skolan. Då vet man att man är ledig när man kommer hem och därför gör man allt man kan i skolan.

Det är viktigt att återhämta sig och få energi och minska stress. Men hur ska man hinna med läxor, träning, träffa vänner och familj när man har läxor varje dag?

Det är ett problem att alla inte får hjälp hemma med läxorna. Det kan bero på att föräldrarna inte kan svenska och då kan de inte hjälpa sina barn. Eller att föräldrarna inte kan det man har i läxa.

Det är bra när studiestödstid är med i schemat, då kan man göra det man inte hunnit med på lektionerna. Vissa skolor har inte läxor men det går bra för eleverna ändå.

av: Andre Hällfors

2 reaktion på “Insändare

  1. Alla lär sig sitt eget sätt.
    Vissa personer lär sig inget av läxor medans andra kanske lär sig allt man vet av läxor. Även om man har träning så har man det inte varje dag av veckan och om om du har det på måndag till fredag och ingen träning på helgerna så måste du fixa det. Skolan kommer först inte efter träningen.
    Om du vill vara med dina kompisar så kan du göra det efter att du har gjort dina läxor eller så kan du vänta till helgen med att vara med dom. Så om du känner dig stressad för att du har för mycket att göra så får du ta och tänka och fixa ditt schema. Läxor är viktiga!

  2. Alla lär sig på sitt sätt självklart,men man ska ha läxor för att annars kanske det inte går bra på prov o.s.v och man kanske får det svårt sen när nationella proven och gymnasiet kommer så man ska ha läxor för dom ger oss färdighet. Men om man kanske har träning så kanske man måste skippa nån träning ibland. Men det ska inte va så att kan ska få läxor hela tiden för ibland måste man ha lite fritid och va med kompisar och träna och så. Men studeostöd är bra för då kan man göra läxor och så för då har man mer fritid sen när man kommer hem. Men ibland måste man skippa träningen eller kompisar eller så för skolan är väldigt viktig. Men det viktigaste är att vi uppnår våra mål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *