Fotbollsplan? Mer som en öken!

Lyckeskolans “fotbollsplan” har stått öde i ca 5 år nu! Den är till för skolan att kunna ha ute idrott på, men nu används den mest när cirkusen kommer och ibland till vissa idrottslektioner. Annars står den nästan helt tom året runt.Detta tycket jag verkligen är slöseri med markyta, och eftersom vi inte har så mycket yta som inte redan används här i Kinna kanske man borde tänka på en renovering av denna grushög med stora grästuvor här och var, som vi på Lyckeskolan med ett mycket passande namn kallar för “Sahara”. Jag tycker verkligen att kommunen borde kolla över denna grusplan riktigt noga, och fråga sig själva om dom verkligen vill att vi ska ha det såhär!

Det är inte så rättvist att Fritslaskolan får ha en super fin och fräsch fotbollsplan med grön gräs och mål, Örbyskolan har I-pads till varje elev i högstadiet och vi här på Lyckeskolan har inte ens en riklig gräsplan att ha våra idrottslektioner på. Tycker ni verkligen att det är rättvist?

Eftersom att vi inte har en “riktig” plan med gräs och mål innebär det ibland att lärarna väljer att vara inne på idrotten istället för utomhus i det fina vädret. Jag förstår dom, för jag skulle verkligen inte vilja ha min undervisning på en grusplan, som på vissa ställen mer liknar ett bombnedslag efter Andravärldskriget.

Om man isället skulle ha våra idrottslektioner ut lite mer, så skulle det leda till att fler elever skulle ha lättre att koncentrera sig och prestera bättre på lektionerna för att man får i sig mycket frisk luft. Frisk luft ger inte bara bra koncentration på lektionerna, det är också väldigt viktigt för vår hälsa. Mer barn och ungdomar skulle också börja spela mer fotboll där, och när en börjar så får den med sig fler och och så får den med sig några andra. Till slut kommer Kinna vara den sport och fotbolls “stad” det en gång var.

Hur ska man ha råd med det här då? Jag tycker man ska sluta lägga pengar på dyra stenar från Kina till en stentrappa. Istället kan ni tänka på att det är vi, barn och ungdomar som är vår framtid och att det är vi som om några år ska styra detta land och då är det bra om vi inte är allt för överviktiga och har en bra hälsa helt enkelt.

Så vad tycker du? Inneidrott= dålig koncentration, dåliga betyg, dålig utbildning, dålig framtid. Uteidrott= frisk luft, bra koncentration, bra betyg, en trygg och säker framtid.

Du väljer!

 

Skriven av: Alice Westh 8A

En reaktion på “Fotbollsplan? Mer som en öken!

  1. Det är en bra idé att göra om Sahara, men frågan är om den ska användas till det du skrev, den kanske kan användas till andra saker istället.
    Jag tror att när det gäller uteidrott så kommer Sahara bara att kunna användas under en begränsad tid då det är väldigt mycket vintertid i Sverige. På våren hinner vi inte vara ute på idrotten så mycket, bara ca en månad, och under hösten på idrotten har vi orientering.
    Eftersom jag inte är så noga med uteidrott så tycker jag att denna ytan istället ska användas till en utbyggnad för skolan så att vi får fler salar eller uppehållsrum som skolan så väl behöver.
    Jag tycker inte att inneidrotten påverkar oss till sämre betyg eller sämre utbildning, frisk luft ger såklart bättre koncentration men jag tror inte att det beror på om vi är inne eller ute på idrotten.
    Det är viktigt för oss att kommunen prioriterar skolans utbyggnad istället för att renovera en gräsplätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *