Filmanalys – Pay it forward

Filmen handlar om en pojke som heter Trevor som får en läxa från sin sociala studier lärare att gå ut och ändra på världen. Detta leder till att Trevor börjar något som heter ‘pay it forward’, som går ut på att hjälpa tre personer med problem som de inte kan lösa själva eller inte är medvetna om att dom har. 3 månader efter att Trevor började så råkar en reporter ut för detta och börjar en jakt på att hitta den som började allt.

Huvudpersonerna är Trevor, Arline och lärare Eugene Simmonet. De presenteras på olika sätt när vi ser dom vilket också ger oss mycket information om deras personligheter. Trevor är ofta själv så han tar hand om sig själv och kan därför se att världen inte är perfekt som många i hans ålder tror. Eugene presenteras som en skadad man men har kommit över det, vilket inte är sant. Arline presenteras som mamman som har problem men arbetar på ass lösa dom. Ingen av huvudpersonerna har några speciella egenskaper om du inte vill räkna in Trevors vilja som får honom att gå igenom med pay it forward. Som filmen går så ser vi hur Eugene öppnar upp för Arline och hur Arline börjar mera på sig själv.

Eftersom att filmen är en drama så finns det en konflikt och i den här filmen så är konflikten i att kunna ändra på dig själv för att hjälpa dig själv och de omkring dig.

Personligen så tycker jag att de har gjort ett bra jobb på filmens bild och ljus. Bilden bestod av medium långa scener där du inte behövde luta dig framåt och hålla ögonen öppna för att förstå vad som händer, men scenerna är inte långa nog förr dig att bli uttråkad. Ljudet var bra med tydligt pratande från skådespelarna. Men låtarna som gick i bakgrunden eller vid miljö ändringar var fantastiska för de gav mig känslan av ett lätt mysterium och barnslig tro på saker och ting vilket passar in perfekt till filmens berättelse. Tillsamans med get gula ljuset från sanden gav filmen en glad stämmning.

 

överallt så var filmen bra men jag tycker att skådespelaren för Arline var inte så bra, jag fick känslan av att karaktären Arline är en idiot av hur skådespelaren spelade henne.

Till slut så ger jag denna film en 3/5 stjärnor på grund av skådespelsval och lite tunn berättelse.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *