Brist på cykelställ

Jag är elev på lyckeskolan. Jag cyklar nästan varje dag till skolan och tycker att det funkar bra, men när jag kommer till skolan fins det ingenstans att parkera. Vilket leder till att jag parkerar på gångvägen och det är jag inte ensam om. Jag tycker att kommunen borde skaffa fler cykelställ. Skolorna borde uppmuntra eleverna till att cykla, eftersom det fins studier som visar att det ger ökad koncentration i skolarbetet. Som det ser ut idag står även cyklarna precis utanför entrén, vilket gör att många blir frestade att pilla på andras cyklar. Det händer också väldigt ofta att cykeln har vält. Men cyklarna blockerar också handikapps rampen vilket gör det nästan omöjligt för rullstols burna att ta sig fram.

En reaktion på “Brist på cykelställ

  1. Jag förstår precis hur du tänker. Men det finns ju saker som är värre än att det inte finns cykelställ. Som t.ex att halva skolan står och möglar. Visst, det är irriterande att det inte finns några cykelställ och det förstår jag. Men jag tycker att man ska ta tag i och renovera skolan innan man köper in nya cykelställ. För det känns viktigare att gå på en mögelfri skola än att det finns tillräckligt med cykelställ. Även fast man skulle skaffa fler så tror jag att det fortfarande skulle vara många som skulle gå och pilla på cyklarna. Kommunen har inte hur mycket pengar som helst, så jag tror inte att de prioriterar cykelställ på Lyckeskolan de första de gör. Det finns saker som är viktigare. Jag vet om att vi verkligen behöver cykelställ men allra först behöver vi renovera eller riva den delen av skolan som är avstängd. Jag förstår att du tycker det är dåligt att handikappsrampen blockeras av cyklar men de som använder den kan komma in i skolan via andra ingångar. Jag vet om att det är ett problem men det är inte det största problemet på skolan.
    //Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *